ПЪРВИ професионален проект на учениците от „Fusion Dance Class“ с Кристин Петринска ‘Cheeky’!

Кристин Петринска ‘Cheeky’ е тук с най-новото видео, представящо прогреса на учениците във Fusion класа. Тя е един от най-отдадените ни преподаватели, които искат да развият силата, упоритостта и любовта към танца у всеки един от учениците. Заредена с широка усмивка и много хъс, Cheeky е готова да ни представи първия професионален клип на класа, в който сме влюбени. Днес ще ви запознаем малко по-добре със самата Cheeky, както и с част от учениците и.

Самото видео може да видите ТУК!

1522873749562

Е, коя всъщност е Кристин Петринска и защо танцува?
К. П. – Казвам се Кристин Петринска и се занимавам с танци от 12 години като първите няколко бяха съвсем любителски при Виктория Димитрова ‘Goldy’. С всяка изминала година, обаче, виждах нейните професионални изяви, труд и отдаденост към танците, както и успехът и със създаването на Vs dance и това ме мотивираше да си мечтая “когато стана голяма” да бъда професионален танцьор ! Е, след няколко години пораснах и тя ми подаде ръка като създаде за мен клас “Hip-Hop for kids”, с който израснах като преподавател, научих се да бъда такъв и до ден днешен го водя с много любов и отдаденост. А от скоро, няма и година още, се заех с по-тежката задача да преподавам и на големи ученици ! За мен това е истинско предизвикатвлство, но и удоволствие, че мога да предам моите по-сложни идеи и хореографии!

Защо избра VS Dance?

К. П. – Ние с Vs dance се избрахме взаимно! Както казах аз съм част от него още преди създаването му, но продължавам да го избирам, защото обичам хората там и защото това е най-хубавото студио в България !

Разкажи ни малко повече за последния ти проект, каква е идеята зад него?

К.П. – Последният ми проект имаше за цел да даде на учениците ми, като екип, първото им професионално видео ! Да им покаже трудностите и радостите покрай този вид проекти ! Идеята беше малко по-различна от обикновен танцов клип, искахме да пресъздадем еднообразието, роботизираното общество срещу индивидуалността и борбата с този проблем! Желанието да се измъкнеш от рамките и да бъдеш свободен да твориш, да бъдеш свободен да чувстваш !

Какво ново можем да очакваме от теб и класа ти ?

К. П. – Тепърва предстоят нови клипове и проекти. Нещо голямо се задава, но засега ще го запазя в тайна, може да следите новините в страницата на Vs dance, където със сигурност няма да изпуснете нищо !
Това, което мога да издам е, че класът ми ще учатва заедно с всички класове на Vs dance в петият ни спектакъл Юни месец, където може да видите и почувствате емоцията от танца на живо!

IMG_8182

Решихме да попитаме и част от учениците на ‘Cheeky’ защо избират точно нейния клас и кой е най-ценния урок, който са научили в него?

 

Савина Здравкова:
Ходя на танци във VS Dance от две години, като първата ми беше изцяло подготвителна в класа на Кристин Петринска – Хип-Хоп за деца. Хареса ми абсолютно всичко. Начина на преподаване, хореографиите и отношението и към всички нас. Следващата година Кристин създаде нов клас “Fusion Dance Class”. Нямах представа какво ще представлява, но ми беше интересно да разбера. Е, хареса ми. Всички тези различни стилове, които ни е показвала. Изключително много оценявам отделеното време за техника и отношение в танца. Тя е човекът, който ми помогна да се развия, буташе ме напред и мотивираше през цялото време. Изключително сериозен преподавател, който се заема сериозно с проектите, които създава.Научила съм много от нея, но има и още много да уча. Истински пример за подражание, чиито стъпки искам да следвам.
Красимира Манджукова:
Избрах да съм част от Fusion класа на Кристин Петринска Cheeky, защото тя е един прекрасен човек, преподавател и приятел. Не само ни подкрепя в танците и проектите, но и в живота. Бих препоръчала на всеки да се включи и да бъде част от това семейство, което тя е заформила. Криси не ни ограничава само в един стил, а разнообразява и обогатява нашата Хип хоп култура, като почти всяка седмица правим нова хореография в различен стил. Най-ценният урок, който научих в този клас е , че всеки заслужава да получи шанс и, че ако искаш да успееш трябва да се трудиш здраво, а не да се лигавиш и да мързелуваш.

Габриела Бончева:

Избрах “Fusion Dance Class”, защото знаех, че Чийки е професионалист и много добър хореограф. Най-ценният урок,който научих, е че независимо на какво ниво е човек в танците. трябва да се подкрепяме, защото само това ни дърпа нагоре.
Неда Германова:
Избрах „Fusion Dance Class”, защото знаех ,че в него преподава една готина, мила и много добра професионалистка. Беше ми много интересно какво ще науча в този клас. Най-ценният урок, който научих в него е да се съобразявам повече с другите и да уважавам много тяхното мнение !

Християна Бонева:

Аз танцувам във VS Dance от 1 година като първият клас на който ходих беше на Кристин Петринска- Hip-Hop kids. Следващата година тя направи и още един клас- “Fusion Dance Class”. Исках да отида и да пробвам малко по-високо ниво, по-различен стил танци. Още от първата тренировка ми хареса и затова останах, но разбира се всичко зависи от треньора. Криси е един уникален човек, не само треньор, тя преди всичко е приятелка с всички и намира общ език с всеки един от нас. Научи ме да работя в екип, да не се отказвам дори когато не се получава:”следващият път ще стане”-това са думите, които ме мотивират да продължавам напред. Винаги, когато идвам на нейните класове се чувствам приятно, когато не ми е добре и дойда на танци всичко ми минава, положителната енергия с която те зареждат не само танците,но и екипа и треньора е неописуема.

Ади Бояджиева:

Това, което харесвам в класа на Чики е, че научаваме нещо ново всеки ден и се учим да работим като екип и да се подкрепяме един друг. Най-ценният урок,които научих е, че ако полагаш усилия и вярваш в себе си ще постигнеш всичко, което пожелаеш

Габриела Василева:

Избрах „Fusion Dance Class”, защото преди 2 години Чийки ни заместваше на клас на Яна и ни показа хореография, която много ми хареса. Тя тогава водеше само детски класове и когато разбрах, че ще почва клас за големи бях сигурна, че ще го посещавам редовно. Много пъти са ми казвали колко е важно излъчването в танците. Най-накрая обаче успях да го проумея именно в класа на Чики. Снимахме проект на танц, в който чувството и излъчването е главно. След като видях резултата, който беше много позитивен, видях лично на мен колко ми липсва подходящото присъствие. Като за цел си поставих да работя усилено над това.

Нели Хусаян:

Избрах класът на Криси, защото ми беше направила впечатление още когато дойдох за първи път в залата. Усмивката й, доброто й отношение и начина, по който те предразполага все едно сте семейство ме грабна още от първата тренировка. Тя се държи като наш приятел и е страшно талантлива. Това са ми най-любимите класове в студиото. Най-ценният урок беше това че се неучихме на единство, дисциплина и станахме много по-сериозни. Новите приятели, които нямерих са един от плюсовете на класа.

Вики Иванова:

Избрах този клас ,след като разбрах ,че мои познати идват и от първата тренировка ме грабна и се влюбих в класа като цяло. Танците ме научиха как да владея тялото си, че когато музиката започне и забравяш колко зле танцуваш, просто танците ме научиха, че не са просто движения, а начин да изразиш себе си !

Ели Ганова:

Избрах Кристин Петринска, защото преди 5 години тя ме мотивира да танцувам и да се развивам в тази област. Най-ценният урок, който научих в класа е да изпълвам танците с любов, дори и най-малкото движение, а не да правя всичко механично !

 

IMG_8113